Пореден протест на работещите в Автомагистрали - Черно море се провежда

...
Пореден протест на работещите в Автомагистрали - Черно море се провежда
Коментари Харесай

Пътните строители отново на протест пред регионалното министерство

Пореден митинг на работещите в " Автомагистрали - Черно море "  се организира пред Министерството на районното развиване и благоустройството. Демонстрацията, организирана от КНСБ, е поради неизплатени близо 28 млн. лева за изпълнени ремонтни действия на автомагистрала " Тракия "  между Стара Загора и Чирпан, предава БНР. 

Протестиращите алегорично " опаковаха " с трикольор постройката на районното министерство. Те заплашиха, че ще блокират автомагистралата и основни пътни сектори, в случай че не им бъдат изплатени парите.

" Ами, в случай че смятате, че това е съществено отношение на министър, даже и длъжностен - ние не считаме, че това е обикновено. Не си плащаме тока, не си плащаме сметките. Ще посрещнем коледните и новогодишните празници без пари, без средства, без финанси - отвратително е! ", обявиха протестиращи пред Българското национално радио. 

В позиция на КНСБ, адресирана до президента, служебния министър председател и служебния министър на районното развиване се споделя, че търпението е изчерпано. Синдикатите упорстват за неотложно разплащане на цялата дължима сума. 

" Последният митинг беше на 5 октомври. Трайно решение на казуса няма, разговор с министерството липсва. Отпуснатата досега сума е стигнала да се погасят някои просрочени отговорности, както и да се изплатят работни заплати за август и септември. Сега сме в веселба със заплатите за месец октомври, след няколко дни към този момент и за ноември ", съобщи пред БНР Петя Стоянова, секретар на КНСБ в " Автомагистрали - Черно море ". 

" Проблемът, за който стачкуват " Автомагистрали Черно море ", ще остане да се взема решение в бъдеще, сподели министърът на районното развиване Виолета Комитова пред публицисти в Народното събрание. " Протестът е на компания " Автомагистрали Черно море ". Това е частна компания, която е работила по правата Чирпан - Стара Загора. Има контракт от януари тази година. Приключи техния градеж през юли месец. Тази компания е част от една група компании, които са сключвали контракт на обща стойност 207 млн. лева за ремонта на Чирпан - Стара Загора - 40 км от автомагистрала " Тракия ". Тези 207 млн. лева не са били обезпечени. За това е този митинг, че на тях не са им изплатени всичките суми. Този проблем очевидно ще остане да се взема решение в бъдеще ", съобщи тя. 

Комитова беше безапелационна, че районното министерство няма отношение с въпросната компания, защото тя имала контракт с държавната компания " Автомагистрали " ЕАД, а не с районното министерство. 

" Смятам да предам щафетата на новия министър и с достолепие да се отдръпва от работата, която изпълнявах в последните месеци ", сподели министър Виолета Комитова и посочи, че няма покана да остане в бъдещото ново държавно управление. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР